Menu Sluiten

Waterdichtingsmiddelen


Waterdichtingsmiddelen

Informatie over waterdichtingsmiddelen:

Er zijn verschillende soorten waterdichtingsmiddelen, waaronder vloeibaar aangebrachte systemen en elastomere coatings. De kosten voor de installatie van een vloeibaar systeem verschillen naargelang het type membraan, de grootte en de benodigde hoeveelheid. De hoeveelheid materiaal hangt ook af van het type primer en wapeningsweefsel, alsook van de accessoires en details die zullen worden gebruikt. De materiaalkosten zijn afhankelijk van de grootte van het project en de kwaliteit van het gebruikte materiaal.

Een waterdichtingsmiddel bestaat uit twee of drie lagen polyester drager en warm bitumen. Dit waterdichtingssysteem bindt de lagen aan elkaar en wordt gewoonlijk over het structurele dek of de isolatie aangebracht. Een geschikt aanbrengproces bestaat uit fakkelen, koud aanbrengen of zelfklevend aanbrengen. Het waterdichtingsmiddel moet ten minste vier keer worden aangebracht voordat het dak verslechtert.

De coating zou 20 tot 40 jaar moeten meegaan, afhankelijk van het gebruikte type materiaal.

Een polyurethaan vloeibaar waterdichtingsmiddel bestaat uit twee componenten: een component en een wapening. Een polyurethaan membraan is water en dampdoorlatend. Het is zeer elastisch en flexibel, waardoor het een uitstekende keuze is voor tropische klimaten. Naast de water en dampdoorlatende eigenschappen kan dit membraan ook worden versterkt met een niet geweven glasvezel.

Info over waterdichtingsmiddelen

De discipline van Waterdichtingsmiddelen

Of u nu een plat dak of een hellend dak waterdicht maakt, het is belangrijk te weten dat een vloeibare toepassing de beste keuze is voor een dak. Het zal ervoor zorgen dat een plat dak zal een lange tijd duren en toekomstige schade van vocht en water te voorkomen. Het beschermt ook de binnenkant van het huis, waardoor het comfortabeler wordt om te wonen. Zodra u uw plat dak waterdicht heeft gemaakt, hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over het weer en over dakreparatie en onderhoud.

De beste waterdichtingsmiddelen voor een plat dak is een elastomeer membraan.

Het heeft het voordeel dat het economisch en milieuvriendelijk is. Niet alle vloeibare waterdichtingsmiddelen zijn echter gelijk geschapen. Het gebruik van een vloeibaar product voor een plat dak is milieuvriendelijker, maar er zijn een paar voor en nadelen aan deze optie. Wanneer u dit type toepassing overweegt, overweeg dan het type toepassing dat past bij de behoeften van uw woning.

De beste waterdichting voor een plat dak is eenvoudig en kan binnen een paar uur worden aangebracht. Het hangt allemaal af van hoe het dak wordt voorbereid. Ongeacht het type membraan dat wordt gebruikt, is een goede ondergrond noodzakelijk om een succesvolle waterdichting voor een plat dak te garanderen. Het gebruik van een gespecialiseerd membraan zoals Winkler One zal verdere problemen met water voorkomen.

Als u op zoek bent naar een meer betaalbare oplossing, kunt u een bitumineuze coating op uw plat dak overwegen.

Meer info over waterdichtingsmiddelen nu op www.dakdepot.be.

Tags

Bedrijven Waterdichtingsmiddelen Antwerpen | Belang Goede Waterdichting | Blog Over Waterdichtingsmiddelen | Dakranden Groothandel | Expert Onderhoudsproducten Voor Dakbedekkingen | Expert Onderhoudspro |