Menu Sluiten

Isolatie


Isolatie

Informatie over isolatie:

Als u ooit een bouwplaats hebt bezocht of een huis hebt gebouwd, weet u dat isolatie een van de belangrijkste aspecten is. Het voorkomt dat warmte ontsnapt en dat geluid zich verplaatst. Het is een algemeen kenmerk van muren en plafonds. Dit materiaal wordt geclassificeerd aan de hand van zijn R waarde, die aangeeft hoe goed het warmte en geluid tegenhoudt.

U kunt isolatie op verschillende plaatsen vinden, van roze muren in een nieuw huis tot een isolatiemantel voor loodkabels.

Thermische isolatie is meestal te vinden in de muren. Het houdt warmte binnen en warmte buiten in bepaalde kamers van een huis. Er zijn veel verschillende soorten thermische isolatie, elk met een verschillende R waarde. Hoe hoger het getal, hoe effectiever het is bij het tegenhouden van warmte.

Dit type isolatie is gemaakt van vezels, glasvezel of spray schuim, waarin miljoenen kleine luchtzakjes worden opgesloten. Hierdoor werkt het materiaal als een uitstekende isolator, die warmte binnenhoudt en kou buiten houdt.

De twee meest voorkomende soorten isolatie zijn schuim en cellulose. Cellulose isolatie wordt als groen beschouwd omdat het voor ten minste 75 percent uit oud papier bestaat. Vaak gaat het om gerecycleerd krantenpapier.

Het is ook brandwerend, met een klasse 1 brandclassificatie. Maar voordat u het type isolatie kiest dat u nodig hebt, moet u eerst alle voordelen ervan begrijpen. Info over isolatie

Feiten over Isolatie

Hoewel veel mensen denken dat het installeren van isolatie een doe het zelf project is, is het een feit dat de beste tijd om isolatie te installeren nu is. Zelfs de meest ervaren aannemers kunnen gaten maken bij het installeren van glasvezelmatten, waardoor de effectiviteit afneemt.

Een energiebeoordeling van uw huis kan waardevolle informatie opleveren over het verwarmen van uw huis en het belang van goede isolatie. Naast meer informatie over de energie-efficiëntie van uw huis, kan een isolatiebeoordeling eventuele luchtlekken opsporen en uw comfort en energie-efficiëntie verbeteren.

Bij het kiezen van de juiste isolatie voor uw woning zijn er veel factoren die u in overweging moet nemen. Zo moet u bijvoorbeeld rekening houden met het ontwerp van het gebouw en waar de isolatie wordt geplaatst. Een nieuwe zolder is bijvoorbeeld een goede plaats om schuim te installeren, terwijl een oude zolder baat kan hebben bij open geblazen cellulose.

U moet deze factoren in overweging nemen bij het kiezen van het juiste type isolatie voor uw huis. Een slecht geïsoleerde zolder kan een kostbare fout zijn, dus een hoogwaardige zolder kan u veel geld besparen.

Als het gaat om het isoleren van uw huis, kunt u kiezen tussen cellulose- en glaswolisolatie. Dit materiaal vormt een barrière tussen twee ruimtes en helpt te voorkomen dat warmte ontsnapt. Door een laag cellulose of glaswol aan te brengen, houdt u uw woning op een comfortabele temperatuur.

Bovendien zal het de energierekening van uw huis verlagen. Als u overweegt een nieuwe zolderisolatie aan te brengen, is het de moeite waard om uw huidige zolder eens te bekijken.

Meer info over isolatie nu op www.dakdepot.be.

Tags

Aanbeveling Dakisolatie Antwerpen | Aanbod Dakisolatie Antwerpen | Dakisolatie Provincie Antwerpen | Dakisolatie | Dakisolatiematerialen | Dakisolatiewerken Antwerpen | Dakisolatiewerken |