Menu Sluiten

Hout


Hout

Informatie over hout:

De eigenschappen van hout lopen sterk uiteen. Eiken heeft een hogere treksterkte dan andere houtsoorten, waardoor het een populaire keuze is voor zware horizontale balken in oude gebouwen. De eigenschappen van hout verschillen echter, afhankelijk van de dichtheid en andere factoren. Hier zijn enkele tips om u te helpen het juiste hout voor uw behoeften te kiezen.

Bedenk ook hoe u het hout denkt te gaan gebruiken. De volgende informatie zal u helpen een weloverwogen beslissing te nemen. Als u eenmaal hebt besloten welk type houten balk u wilt gebruiken, kunt u op zoek gaan naar manieren om het sterker te maken.

Het eerste wat u moet weten over hout is dat het achteruit gaat. Als het onbehandeld blijft, kan hout gaan rotten en vergaan.

Naast rotting kan hout ook worden aangevreten door insecten en schimmels, en door kevers. Dit ongedierte voedt zich met de cellulose en lignine in het hout, waardoor het materiaal langzaam tot stof wordt gereduceerd. Afhankelijk van waar het hout vandaan komt, kan dit proces lang duren. Info over hout

Bericht over Hout

De tweede stap die u moet nemen, is beslissen welk soort hout u gaat gebruiken.

Natuurlijk hout is meestal rond of vierkant. Timmerhout wordt in standaardmaten gezaagd en wordt vaak in de bouw gebruikt. De beste houtsoort om te gebruiken voor een bepaald project is hout dat behandeld is met een coating van een natuurlijke vernis. Deze verzegeling beschermt het hout tegen termieten en voorkomt waterschade.

De kleur van een stuk hout zal afhangen van de soort en de methode van behandeling.

De beste houtsoort voor uw bouwprojecten zal verschillen. Multiplex van bouwkwaliteit is de beste keuze voor de meeste toepassingen. Harde houtsoorten met een lage dichtheid zijn beter voor de dimensiestabiliteit, terwijl zacht hout beter is voor de vormvastheid. Denk bij het kiezen van hout voor uw bouwproject na over welk soort hout u nodig zult hebben.

Het materiaal dat u kiest zal afhangen van wat u wilt, maar het zal duurder zijn om zachthout of hardhout te vinden.

Als u hout koopt, let dan op knoesten en kruishout. Lagere takken worden vaak afgezaagd voordat ze de grond kunnen bereiken. In deze gevallen zitten de onderste takken misschien helemaal niet meer aan de stam vast, zodat ze eruit vallen als de boom in planken is gezaagd. Hoewel knoesten de sterkte van hout kunnen verminderen, kunnen ze ook voor esthetische doeleinden worden gebruikt.

Stammen met knoesten zien er ronder uit en zijn donkerder, maar het spinthout is over het algemeen vrij van knoesten.

Meer info over hout nu op www.dakdepot.be.

Tags

Aanbeveling Hout Antwerpen | Aanbod Houtproducten | Advies Hout Antwerpen | Bebording Antwerpen | Beste Houtsoorten | Betonplex Antwerpen | Cdx Antwerpen |